Search
  • Nina

Poročni trendi v letu 2021

Updated: Dec 30, 2020

Eko in manjše poroke, polne ljubezni in domačnosti


Poročno leto 2020, ki je prineslo veliko izzivov in nevšečnosti, se bliža koncu in pred nami je leto 2021 z novimi trendi in več optimizma za poroke. Kakšni so trendi, ki bodo zaznamovali prihajajočo poročno sezono?


Majhne poroke


V letu 2021 bodo prevladovale manjše poroke. Na eni strani zaradi verjetnih omejitev, po drugi strani pa se vse več parov odloča za manjše in intimne poroke z ožjimi družinskimi člani in prijatelji. Za manjše poroke imata po celotni Sloveniji na voljo veliko ponudnikov, ki sprejemajo nekje do 40 gostov.


Okolju prijazne poroke


Za svojo lokacijo v letu 2021 razmislita o zunanjem prostoru v naravi, ki bo popolno dopolnila vajino poroko in ji dala naravni in domač pridih, hkrati pa bo doprinesla tudi k varčevanju energije za hlajenje prostora. Naj obred in pogostitev ostane na isti lokaciji, da lahko svatom privarčujeta vožnjo. V kolikor si jo želita na različnih lokacijah, lahko svatom uredite skupni prevoz in tako prispevate k boljšemu jutri.


Barvna shema in izbira rož


V letu 2020 je bila “boho” barvna shema najbolj priljubljena, še bolj pa se bo stil razvil v letu 2021. Nevtralne, pastelne in zemeljske barve, ki jim lahko dodata elemente močnejših barv. Tako bomo še vedno videvali umazano belo, umazano roza, terracota odtenke, nežno sivo-zelene, za najpogumnejše pa tudi mornarsko modro s toplimi rumeno-oranžnimi odtenki. Bodita trendi in izberita svojo barvno shemo poroke.


V enakih odtenkih bodo tudi razkošni aranžmaji, veliki šopki in suho cvetje. Tudi tukaj izberita sezonsko cvetje, pokombinirajta ga s suhim cvetjem, ki doda piko na i pri ustvarjanju romantičnega vzdušja. Vse skupaj bodo povezale dekorativne luči in sveče (za varianto bolj prijazno okolju lahko npr. uporabita sojine sveče).


DIY dekorativni elementi


Tudi dekorativni elementi so v znamenju prijaznosti do okolja. Izogibajta se nepotrebnim dekorativnim elementom, predvsem iz plastike in ostalih okolju neprijaznih elementih, in raje posezita po DIY dekoracijah iz naravnih materialov, ki jih lahko tudi reciklirata. Material lahko kupita v lokalnih trgovinicah in pri manjših podjetnikih, ki prav tako ponujajo veliko paleto izdelkov in storitev. Nekaj idej za enostavne dekorativne DIY.


Poročna obleka


Med poročnimi oblekami še vedno vodi najrazličnejša paleta off-white odtenkov bele, do čiste bele, veliko čipke ali pa popolnoma enostavne. Poleg klasične črne in temno modre kombinacije za ženine, so v trendih za 2021 prisotne tudi zemeljske barve, kot je olivno zelena in rjavi odtenki.


Hrana in pijača


Tudi z izbiro hrane in pijače lahko naredita nekaj dobrega za okolje. Izberita lokalne ponudnike, ki ponujajo najrazličnejše sezonske izdelke - lokalne vinarje, pivovarje, lokalne slaščičarne, eko kmetije, ipd. V letu 2021, ko bo verjetno prisotnih še nekaj prepovedi in omejitev, imejta v mislih, da morda odprti topli bari niso najboljša izbira, zato raje premislita o pogostitvi svatov za mizo.


Svatje in program na poroki


Tudi vabila za svate lahko v znamenju prijaznosti do okolja pošljeta elektronsko. Še vedno lahko vabilo s krajšim videoposnetkom, lično grafiko ali animacijo izpade romantično in vabljivo. Če se še vedno odločita za klasična fizična vabila, pa naj bodo ta narejena iz eko materialov in naj imajo dvojni pomen/uporabo (npr. kasneje na poroki za kakšno animacijo ali igro). Za svate poskrbita tudi na poroki z najrazličnejšimi interaktivnimi kotički, kjer lahko pustijo sporočilce, tekmujejo v igrah in se zabavajo. Poskrbita, da bo jasen tudi potek poroke in poskrbita za ustrezne napise in oznake. Darila naj bodo majhne pozornosti lokalnih ponudnikov, DIY projektov, rastlin ipd.


Upamo, da vama bodo zbrani trendi pomagali pri načrtovanju vajinega velikega dneva. Če potrebujeta svetovanje na temo stila, dekoracije poroke, pomoč pri poročni organizaciji ali želita najeti opremo, nam zaupajta vajine želje na info@zelimo.si in z veseljem vama bomo pomagali pri oblikovanju vajinega popolnega dne.

499 views0 comments
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

©želimo.si, 2020